info
Site dedicat celor pasionati de flori si plante de gradina sau de apartament, aspectuoase si usor de intretinut.

Sunteti aici: Home / Vegeta de casa cu legume uscate


Vegeta de casa cu legume uscate

Suntem si pe facebook !



Vegeta de casa cu legume uscate

“Vegeta
By ISantak [CC BY-SA 4.0], from Wikimedia Commons

“Vegeta”

M-am obisnuit sa-mi prepar in casa diferite conserve, paine , carne tocata, carnati, mici si chiar Vegeta (Delikat sau ce alte nume poarta). Sunt complet scarbita si ingrozita cand vad gospodine care folosesc aceste chimicale si chiar nu concep sa gateasca fara sa adauge asa ceva in mancaruri. Aceste mizerii din comert contin o cantitate enorma de sare, E-uri si cateva firicele infime de legume uscate. Ca sa nu mai spunem de faptul ca pretul este imens. Va sfatuiesc sa va uitati la pretul per kg si sa va ganditi cate legume proaspete puteti cumpara cu acesti bani.

Legume si verdeturi curatate, spalate si sterse bine sa nu aiba apa (se lasa la scurs pe prosoape de hartie) se taie felii si se pun la uscat, la soare, pe o plasa.

Ideal este se fie foarte cald afara, in perioada de canicula. Ca sa se usuce repede, eu amestec legumele intr-un castron cu sare mare. Am o sita imensa facuta de sot, pe o rama de usa. Plasa folosita este plasa din aceea care se foloseste in constructii, la tencuit – ati vazut cu siguranta atunci cand se face izolatia exterioara. O sa revin cu mai multe poze.

Seara, legumele se acopera sau se baga in casa, sa nu cada roua si sa le umezeasca. Se verifica zilnic, timpul de uscare este diferit, in functie de leguma si cand sunt uscate, se pot macina si se pastreaza in recipiente sau borcane inchise ermetic.

Eu fac amestecuri din tot felul de legume si verdeturi: ceapa, telina frunze si radacina, patrunjel,morcov, ardei gras, vinete, dovlecei, ciuperci, rosii. Le asez separat, in functie de continut si scriu pe etichete, ca sa stiu la ce le pot folosi. Nu pun de exemplu leustean la supa.

Se pot usca si in cuptor, la foc minim, legumele asezate pe tava tapetata cu hartie de copt si cu usa intredeschisa. Pana seara sunt gata, se mai amesteca din cand in cand, sa se usuce uniform.

sursa: https://pofta-buna.com/




Participati la discutie:

Despre ce flori si plante mai doriti sa obtineti informatii? Spuneti-ne parerea dumneavoastra, intr-un un mesaj mai jos:


Suntem si pe facebook:

Dati "LIKE" paginii noastre de facebook, pentru a fi la curent cu ultimele articole pe care le postam pe site!


Sponsori