info
Site dedicat celor pasionati de flori si plante de gradina sau de apartament, aspectuoase si usor de intretinut.

Sunteti aici: Home / Flori si plante / Violete africane - Saintpaulia


Violete africane - Saintpaulia


Familia Gesneriaceae

Suntem si pe facebook !Violete africane (de usambara) - Saintpaulia

Familia Gesneriaceae

Saintpaulia ionantha are o oarecare asemanare la floare cu violeta, intamplatoare insa, caci nu sunt inrudite din punct de vedere botanic. Este mult mai apreciata ca planta florifera pentru decorarea ferestrelor sau a pieselor de mobila din vecinatatea acesteia. Violeta africana este mult apreciata ca planta florifera pentru decorarea ferestrelor sau a pieselor de mobila din vecinatatea acesteia.

Planta este originara din Africa Estica, unde creste in locurile umbroase ale padurii tropicale, in special in muntii Usambara, de unde si denumirea romaneasca a plantei. In apartamente i se va asigura un loc mai umbrit, de prferinta intre ferestrele cu expozitie nord-vestica, o temperatura de 14-18 grade Celsius si o umiditate cat mai ridicata.Nu se va pulveriza apa direct pe frunze, pantru ca se produc pete, peste vara i se va asigura o temperatura in jurul a 20 de grade Celsius, la un loc semiumbrit. Frunzele se pot pata si ingalbeni, iar inflorirea va inceta de indata ce planta va fi expusa direct in soare. Pamantul trebuie sa fie usor, bogat in humus si cu reactie acida. Se va utiliza deci un amestec de pamant de frunze cu turba si adaos de nisip, la care se adauga ingrasaminte minerale in cantitate de 30 g/10 l pamant (o galeata). Ghivecele vor fi de dimensiuni mici. Pentru a pastra reactia acida a pamantului, se va uda cu apa de ploaie sau dedurizata. Nu se va uda pe frunze sau pe inima plantei.

Daca i se asigura un loc umbrit, o temperatura constanta, un pamant afanat si bogat in humus, o umiditate potrivita aerului, precum si administrarea de ingrasaminte suplimentare saptamanal, in concentratie de 1 la mie (1 g la 1 l apa), Saintpaulia va inflori multe saptamani. Din cand in cand, dupa inflorire are perioade limitate de odihna (cateva saptamani) in care infloritul inceteaza. In acest interval plantele se uda mai moderat si nu se ingrasa. Plante;e mai batrane cres si infloresc ceva mai anevoios, de accea de multe ori nu este rentabil sa mai fie pastrate, ele cerand o ingrijire mai atenta.

Inmultirea se face prin seminte, dar mai ales prin butasi de frunze. Acestia se infig cu petiolul (codita) pana la limbul frunzei intr-un amestec de nisipi cu turba si se acopera cu un clopot de sticla. In 1-2 luni se formeaza de la baza petiolului frunzei cateva plantute care se vor planta in ghivece mici, individual, ca la leandru.

S-au creat numeroase soiuri de Saintpaulia cu flori de culoare albastra, liliachie, alba, roza si rosie, simple sau batute.“Solanum”
Saintpaulia

“Solanum”
Saintpaulia

“Solanum”
Saintpaulia

“Solanum”
Saintpaulia

“Solanum”
Saintpaulia

“Solanum”
Saintpaulia

“Solanum”
Saintpaulia

“Solanum”
Saintpaulia

“Solanum”
Saintpaulia

“Solanum”
Saintpaulia

“Solanum”
Saintpaulia
Participati la discutie:

Despre ce flori si plante mai doriti sa obtineti informatii? Spuneti-ne parerea dumneavoastra, intr-un un mesaj mai jos:


Suntem si pe facebook:

Dati "LIKE" paginii noastre de facebook, pentru a fi la curent cu ultimele articole pe care le postam pe site!


Saintpaulia

Violete africane

Familia Gesneriaceae


Sponsori

plant