info
Site dedicat celor pasionati de flori si plante de gradina sau de apartament, aspectuoase si usor de intretinut.

Sunteti aici: Home / Flori si plante / Passiflora


Passiflora


Familia Passifloraceae

Suntem si pe facebook !Passiflora L.

Familia Passifloraceae

Passiflora Coerulea, originara din America de Sud, are o tulpina lemnoasa care poate ajunge la 5 m inaltime si poate avea multe ramificatii. Frunzele sunt divizate in lobi, semanand cu cele de iedera. Florile, discret parfumate, pot fi albe, roz sau liliachii si nu dureaza decat o singura zi. Planta infloreste din iulie pana in septembrie, fiind cultivata atat in apartament, cat si in aer liber, unde poate fi scoasa la inceputul lunii mai. In perioada de inflorire plantei i se administreaza ingrasaminte.

Iarna, Passiflora are o perioada de repaus in care isi pierde frunzele, se uda moderat si se tine in incaperi cu temperatura constanta. Anual, in luna martie, Passiflora se transplanteaza intr-un pamant bogat in substante nutritive si lastarii se scurteaza la 4-8 ochi. Florile se formeaza pe lastarii scurti, care cresc din ochii lasati prin tundere.

Inmultirea se face primavara, prin butasii rezultati din tundere. Acestia se planteaza in pamant nisipos si au nevoie de multa caldura si umiditate pentru inradacinare.

In afara de Passiflora Coerulea, o alta specie foarte apreciata este Passiflora racemosa, planta cataratoare, cu frunze de un verde inchis si flori exotice in forma de stea, colorate in liliachiu deschis sau rosietice. Staminele formeaza o coroana deasupra florii.“Passiflora”
Passiflora, in gradina noastra

“Passiflora”
Passiflora biflora

“Passiflora”
Passiflora edulis

“Passiflora”
Passiflora

“Passiflora”
Passiflora alata

“Passiflora”
Passiflora arborea

“Passiflora”
Passiflora aurantia

“Passiflora”
Passiflora auriculata

“Passiflora”
Passiflora foetida

“Passiflora”
Passiflora

“Passiflora”
Passiflora
Participati la discutie:

Despre ce flori si plante mai doriti sa obtineti informatii? Spuneti-ne parerea dumneavoastra, intr-un un mesaj mai jos:


Suntem si pe facebook:

Dati "LIKE" paginii noastre de facebook, pentru a fi la curent cu ultimele articole pe care le postam pe site!


Passiflora

Passiflora

Familia Passifloraceae


Sponsori

begonia