info
Site dedicat celor pasionati de flori si plante de gradina sau de apartament, aspectuoase si usor de intretinut.

Sunteti aici: Home / Flori si plante / Lobelia


Lobelia


Familia Campanulaceae

Suntem si pe facebook !Lobelia

Familia Campanulaceae

LOBELIA L. - LOBELIA

Familia Campanulaceae

Genul Lobelia, cu specii numeroase (de ordinul sutelor), originare din regiunile temperate si calde, plante anuale sau vivace, erbacee sau sufrutescente, caracterizate printr-o talie joasa, cu tulpini erecte sau pendente, ramificate si frunze alerne, mai mult sau mai putin dintate, lanceolate. Florile, grupate in raceme, sunt asemanatoare unui fluture.

Lobelia erinus L., mica planta anuala care devine in sera vivace, cu tulpina inalta de cca 15-30 cm, foarte ramificata. Frunzele alterne, cele superioare lanceolat-liniare, aproape intregi, sunt oblong-obivale, obtuz dintate. Florile mici, dispuse in raceme terminale laxe, sunt de culoare albastra azurie. Se foloseste mult in mozaicuri.

Aceasta eleganta si mica specie a produs in cultura numeroase soiuri, impartite in urmatoarele grupe:

-soiuri cu talie mica, 10-12 cm inaltime: "Kaiser Wilhelm", cu florile albastru deschis; "Kristallpalast", cu frunze de culoare inchisa si flori albastre; "Pumila Splendens", cu florile albastru deschis cu ochi alb.

Semintele, care au o putere germinativa de 4 ani, se seamana la diferite epoci: prin martie-aprilie, intr-un pamant humos nisipos, in distanta cate 3-4 fire la un loc, in cutii. Se seamana prin aprilie-mai afara, la brazde, plantandu-se la loc definitiv, prin iunie si in fine, ultima perioada, pe la sfarsitul lui august inceputul lui septembrie pe brazde, afara si, dupa rasarire, cca 12-15 zile, cand rasadul este suficient de dezvoltat, se repica in ghivece de 7 cm, cateva fire la un loc si va ierna in sere temperate. Pe la sfarsitul lui februarie vom diviza plantele repicate, plantand cate una la ghivece de 7-10 cm diametru, in continuare tinandu-le in rasadnite, pana la plantare. Acestea, fiind plante mult mai dezvoltate decat cele semanate in primavara, le vom planta la o distanta mai mare de 25-30 cm. Tuturor lobeliilor le prieste un pamant humos, nu prea gras, cu o expozitie luminoasa.

Lobelia
Lobelia

Lobelia
Lobelia dortmanna

Lobelia
Lobelia gibberoa

Lobelia
Lobelia aberdarica

Lobelia
Lobelia aberdarica

Lobelia
Lobelia cardinalis

Lobelia
Lobelia stricta

Lobelia
Lobelia tupa

Lobelia
Lobelia urens

Lobelia
Lobelia boninensis
Participati la discutie:

Despre ce flori si plante mai doriti sa obtineti informatii? Spuneti-ne parerea dumneavoastra, intr-un un mesaj mai jos:


Suntem si pe facebook:

Dati "LIKE" paginii noastre de facebook, pentru a fi la curent cu ultimele articole pe care le postam pe site!


Lobelia

Lobelia

Familia Campanulaceae


Sponsori

begonia