info
Site dedicat celor pasionati de flori si plante de gradina sau de apartament, aspectuoase si usor de intretinut.

Sunteti aici: Home / Flori si plante / Hoya


Hoya


Familia Asclepiadaceae

Suntem si pe facebook !Hoya

Familia Asclepiadaceae

Hoya, numita si floarea de ceara sau planta cu flori de portelan, datorita florilor mici de culoare alba sau roz pal in forma de stea, care par a fi de ceara de ceara sau de portelan.

Originara din China, Indonezia sau Australia, Hoya are in jur de 100 de specii, dinre care Hoya carnosa este cultivata ca planta decorativa de apartament. Are frunze persistente, groase, de culoare verde inchis.

Inflorescentele se formeaza pe un lastar scurt iar dupa inflorire pedunculii florilor nu se taie, pe acestia continuand sa se formeze flori. Primavara, cand se formeaza bobocii, planta nu se mai muta de la locul unde este asezata pentru a se evita caderea bobocilor sau florilor.

Hoya are nevoie de umiditate si temperatura ridicata, semiumbra si udari cu apa la temperatura mediului. Ingrasamintele se administreaza in solutie diluata doar in perioada de vegetatie.

Inmultirea se face prin butasi sau prin frunze dupa epuizarea infloririi. Butasii, de 8-10 cm se curata la baza de frunze si se planteaza in pamant nisipos. Iarna planta parcurge o perioada de repaus, timp in care se uda moderat, preferand temperaturi de 10-15 grade Celsius. Hoya este rezistenta la atacul daunatorilor.

Hoya
Hoya

Hoya
Hoya loheri

Hoya
Hoya

Hoya
Hoya australis

Hoya
Hoya carnosa

Hoya
Hoya curtisii

Hoya
Hoya diversifolia

Hoya
Hoya lacunosa

Hoya
Hoya linearis

Hoya
Hoya mindorensis
Participati la discutie:

Despre ce flori si plante mai doriti sa obtineti informatii? Spuneti-ne parerea dumneavoastra, intr-un un mesaj mai jos:


Suntem si pe facebook:

Dati "LIKE" paginii noastre de facebook, pentru a fi la curent cu ultimele articole pe care le postam pe site!


Hoya

Hoya

Familia Asclepiadaceae


Sponsori

begonia