info
Site dedicat celor pasionati de flori si plante de gradina sau de apartament, aspectuoase si usor de intretinut.

Sunteti aici: Home / Flori si plante / Forsythia


Forsythia


Familia Oleaceae

Suntem si pe facebook !Forsythia - FORSYTHIA VAHL. - FORSITIA

Familia Oleaceae

Arbust originar din China, Japonia, Albania, denumit dupa botanistul englez W.A.Forsyth. Datorita florilor (caliciu adanc divizat, corola cu patru petale onlongi unite la baza) galbene, asezate in lungul ramurilor, ce apar foarte timpuriu, inaintea frunzelor, sunt foarte pretuite si plantate in parcuri in grupe sau exemplare izolate, colorand peisajul verde-proaspat al gazonului unde apar ca o explozie de lumina. Mugurii floriferi se formeaza toamna. Frunzele sunt simple, trilobate sau trifoliate.

Cel mai mult se cultiva Forsythia X intermedia Zab. Arbust exotic, are ramurile drepte si florile colorate galben inchis, sunt mai mari si mai ramificate. Infloreste in aprilie-mai.

Varietati foarte florifere : var. densiflora Koehne, cu baza tufei foarte bogata in ramuri si var. spectabilis Spaeth, cu flori galben-inchis.

Inmultirea se realizeaza prin butasi, in iunie, in rasadnite reci. In 3-4 saptamani, cand s-au format radacinile, se scot si se planteaza in aer liber. Dupa 1 an ating inaltimea de 1 m. Inmultirea prin despartire si marcotaj se foloseste mai rar. Nu este prea pretentioasa fata de sol, dra ii merge mai bine intr-un pamant usor, expus la soare. Nu se recomanda pamant argilos. Cultivate in hardaie, introduse in timpul iernii in apartamente sau holuri, infloreste cu mult inaintea exemplarelor cultivate in aer liber.

Forsythia se forteaza, ca si liliacul, pentru obtinerea de crengi inflorite in plina iarna. Tufele, ce au fost fortate, se planteaza in liber si, dupa 2 ani, se pot forta din nou. Daca in decembrie se taie crengi si se tin in vase cu apa, acestea vor inflori dupa 10-12 zile, fara nici un alt tratament. Aceste crengute se folosesc in buchete sau aranjamente f lorale sugerand primavara cand inca zapada nu s-a topit.

Forsythia
Forsythia, in curtea noastra

Forsythia
Forsythia

Forsythia
Forsythia

Forsythia
Forsythia

Forsythia
Forsythia

Forsythia
Forsythia

Forsythia
Forsythia

Forsythia
Forsythia

Forsythia
Forsythia

Forsythia
Forsythia

Forsythia
Forsythia

Forsythia
Forsythia
Participati la discutie:

Despre ce flori si plante mai doriti sa obtineti informatii? Spuneti-ne parerea dumneavoastra, intr-un un mesaj mai jos:


Suntem si pe facebook:

Dati "LIKE" paginii noastre de facebook, pentru a fi la curent cu ultimele articole pe care le postam pe site!


Forsythia

Forsythia

Familia Oleaceae


Sponsori

begonia