info
Site dedicat celor pasionati de flori si plante de gradina sau de apartament, aspectuoase si usor de intretinut.

Sunteti aici: Home / Flori si plante / Cyperus


Cyperus


Familia Cyperaceae

Suntem si pe facebook !Cyperus

Familia Cyperaceae

Este o planta care impresioneaza prin simplitate si eleganta. Frunzele compuse din mai multe foliole lungi, inguste si asezate sub forma de raze la varful cozilor lungi, dau plantelor un aspect deosebit. El decoreaza placut holurile, colturile libere din camerele de locuit, pe masute sau in acvarii.

Cyperus este o planta din regiunile mlastinoase ale Madagascarului.

CyperusIn apartamente este usor de intretinut deoarece planta nu necesita prea multe ingrijiri. Creste bine la lumina si suporta temperaturi de la 12-20 grade Celsius, cele mai convenabile fiinde cele de 15-16 grade.

Planta cere multa apa si se enumera printre putinele care pretind chiar sa aiba in permanenta apa in farfurioara de sub ghiveci sau chiar sa stea cu toata radacina in apa. De asemenea poate fi cultivata cu succes in solutii nutritive (hidrocultura).

Cultivata in ghivece necesita un amestec de pamant format din 2-3 parti mranita, 1 parte pamant de telina si nisip. La plantele mai tinere se poate folosi un alt amestec de compus din mranita, pamant de frunze sau turba si nisip in parti egale.

Inmultirea se poate face prin despartire cu ocazia transplantarilor de primavara. Pentru inmultirea prin butasi se iau frunzele cu codite de 5 cm, li se reteaza varfurile si se planteaza in nisip la 22-25 de grade Celsius, sau se pun sa pluteasca in apa. Radacinile se formeaza in cateva saptamani si cand sunt destul de mari si au pornit din mijlocul frunzelor, noile cresteri se planteaza in ghivece in pamanturi usoare. Pe masura cresterii radacinilor, plantele se schimba in ghivece mai mari.

Cea mai comuna specie este Cyperus alternifolius, originara din Madagascar, poate creste pana la 1,5 m si are frunzele cu diviziuni inguste, lungi de circa 25 cm.


Mai pot fi cultivate Cyperus diffusus, o planta inalta de 50 cm, cu foliole inegale ca lungime si Cyperus papyrus, specie de talie mare cu tulpini de circa 5 m si frunze mari. Poate fi cultivata numai in incaperi inalte.

“Cyperus”
Cyperus acuminatus

“Cyperus”
Cyperus diffusus

“Cyperus”
Cyperus diffusus

“Cyperus”
Cyperus papirus

“Cyperus”
Cyperus papirus

“Cyperus”
Cyperus papirus

“Cyperus”
Cyperus papirus

“Cyperus”
Cyperus papirus

“Cyperus”
Cyperus acuminatus

“Cyperus”
Cyperus

“Cyperus”
Cyperus umbrella papyrus

“Cyperus”
Cyperus

“Cyperus”
Cyperus
Participati la discutie:

Despre ce flori si plante mai doriti sa obtineti informatii? Spuneti-ne parerea dumneavoastra, intr-un un mesaj mai jos:


Suntem si pe facebook:

Dati "LIKE" paginii noastre de facebook, pentru a fi la curent cu ultimele articole pe care le postam pe site!


Cyperus

Cyperus

Familia Cyperaceae


Sponsori

begonia