info
Site dedicat celor pasionati de flori si plante de gradina sau de apartament, aspectuoase si usor de intretinut.

Sunteti aici: Home / Flori si plante / Camelia


Camelia


Familia Theaceae

Suntem si pe facebook !Camelia

Familia Theaceae

Aceasta planta cu flori involte, albe, roz rosii sau culori combinate este putin raspandita la noi. In cultura a fost luata o singura specie, Camellia japonica. Aceasta, in regiunile de padure din japonia si China, creste sub forma unor arbori unde formeaza numeroase flori mari, albe, asemanatoare trandafirilor.

Camelia

Pentru decorarea apartamentelor se folosesc exemplare tinere care pot fi asezate in ferestrele cu plante, pe mobilele din apropierea lor, pe masute sau suporturi din incaperile cu multa lumina, dar fara soare direct.

Ca si Azaleea, Camelia pretinde ca pamantul din jurul radacinilor sa nu se usuce niciodata, deci se uda relativ mult atat vara cat si iarna. cantitatea se apa data plantei trebuie redusa putin dupa terminarea lastarii (iunie-iulie), in vederea formarii bobocilor.

Aceasta insa se compenseaza prin mai multe stropiri pe frunze in cursul unei zile. Iarna apa trebuie data cu atentie pentru a nu stagna mult timp in pamant. planta isi pierde usor frunzele si florile in cazul cand pamantul ramane uscat.

Caderea florilor poate fi provocata si de oscilatii mari de temperatura, de o uscaciune prea mare a aerului sau din cauza mutarii prea bruste a plantei de la un loc la altul. Uneori chiar numai rasucirea plantei pe acelasi loc, deci alternanta de lumina pe diferite parti ale plantei poate provoca o cadere a florilor.

De aceea planta trebuie sa ramana tot timpul cu aceeasi parte spre lumina mai puternica. Cele mai potrivite incaperi pentru pastrarea acestor plante sunt cele reci, cu foarte mult are. In incaperi calde, plantele infloresc slab. La fiecare 2-3 ani, camelia se transplanteaza in pamant nou format din 2-3 parti telina, 2 parti turba acida si de 1 parte nisip.

Foarte important este ca plantele sa nu se puna in pamant mai adanc decat a fost si sa se aseze in ghivece un strat mai gros de nisip, cioburi sfaramate sau zgura, care sa asigure un drenaj bun.

In perioada de vara, plantele se cot afara pe terasa sau in gradina, dar numai la umbra. In acest timp se aplica ingrasaminte des, folosind ca sila Azalee numai ingrasaminte acide (sulfat de amoniu 3 g, superfosfat 1-2 g, sare potasica 1g la un litru de apa ) si apa fara calcar.

Camelia se poate inmulti prin seminte, dra pentru ca acestea au invelisul foarte tare, trebuie subtiat cu o pila dau tinute mai multe ore in apa calda, de circa 40 grade Celsius.

Semintele se pot supune si la o alternanta de temperatura inmuindu-le rapid in apa la temperatura de 50-55 grade Celsius si racindu-le imediat in apa rece sau in zapada.

Camelia poate fi inmultita si prin butasi in conditii de sera, la 20-22 grade Celsius.

Abutilon
Camelia japonica - dramagirl

Abutilon
Camelia japonica - drtinsley

Abutilon
Camelia japonica l-mathotiana

Abutilon
Camelia japonica - mikuni

Abutilon
Camelia japonica nuccios - pearl

Abutilon
Camelia japonica royal velvet

Abutilon
Camelia japonica-triphosa

Abutilon
Camelia japonica yukumi guruma

Abutilon
Camelia japonica pink-perfection

Abutilon
Camelia japonica pink-perfection

Denumire/culoare specii de Camelii:


Adelina Patti, roz/albe
Adolphe Audusson, rosii
Akashigata, roze
Alexander Hunter, rosu intens, purpuriu
Annie Wylam, roz pal
Australis, rosu cu roz
Berenice Boddy, roz pal
Bob Hope, rosu intens
Bob's Tinsie, rosu aprins
Bokuhan, rosu aprins
C.M. Hovey, roz
Carter's Sunburst, roz
Commander Mulroy, albe
Drama Girl, rosu cu roz
Gloire de Nantes, rosu cu roz
Grand Prix, rosii
Participati la discutie:

Despre ce flori si plante mai doriti sa obtineti informatii? Spuneti-ne parerea dumneavoastra, intr-un un mesaj mai jos:


Suntem si pe facebook:

Dati "LIKE" paginii noastre de facebook, pentru a fi la curent cu ultimele articole pe care le postam pe site!


Camelia

Camelia

Familia Theaceae


Sponsori

begonia